<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8321473\x26blogName\x3dBianconero\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://bianconerro.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://bianconerro.blogspot.com/\x26vt\x3d-9054836207128442450', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Bianconero

Sunday, August 14 at 12:56 PM

بازگشت کولرا

اسم این پست باید می شد مثل پست قبلی و یک «قسمت دوم» جلویش می گذاشتم.اما برای تان از یک اشتباه احتمالی بگویم.
من در تیتر مطلب قبلی از لفظ «جهاد اکبر» استفاده کردم.منظورم البته کنایه ای به مقاومت در مقابل نوشیدنی های خوش طعم و مشکوک تابستانی بود.بعد که لینک را برای سایت وزین گویا فرستادم،گویا هم عین تیتر را استفاده کرده ست.البته این که مسئولین محترم گویا وبلاگ مرا به رسمیت شناختند و بالاخره به نام وبلاگ ام توجه کردند( بیانکو نرو) جای کلی امتنان است.اما اینکه در یک روز آمار بیننده سایت تقریباً 10 برابر شد ،این شک تقویت شد که شاید به دنبال خبری از اکبر ،مراجعین گویا مثل من نا امیدانه بروی هر لینکی که نشانی از اکبر دارد کلیک می کرده اند و گذر روزگار این جا شان رسانده.این شک با دیدن تنها یک کامنت پای مطلب،آن هم از حسین عزیز ، علی رغم اصرار من بر این که:«اگر چیز بیشتری می خواهید بدانید در کامنت ها مطرح کنید.» ، تبدیل به یقین شد .چرا که مطمئن بودم آن قدر کامل ننوشته ام که بی نیاز از توضیح بیشتر باشد.برا ی همین در تیتر این دفعه از نام رفیع اکبر پرهیز کردم(شمایی که وبلاگ را قبلاً خوانده اید ، نظرم را راجع به اکبر گنجی می دانید).
خب به هر حال به قول مذهبیون ما شرط بلاغت به جا آوردیم!

اما دیدن این مطلب از آچار فرانسه وا داشت تا کمی بیشتر توضیح بدهم.مطالب این وبلاگ در مورد وبا کمی تخصصی بود.البته به نظرم متن برداشت هایی از «اصول طب داخلی هریسون» داشت که با مراجعه دقیق تر شک تبدیل به یقین شد(جلد اول صفحه 980،ویرایش بین المللی،چاپ پانزدهم).دونکته به نظرم دقیق نبود در مطلب:
.اول اینکه نوشته شده«...هرچند مقدار عفوني كننده نسبتاً زياد است ابتلا در افراد هايپوكلريدريك،‌آنها كه از آنتي اسيد استفاده ميكنند و هنگامي كه اسيديته معده توسط غذا بافر ميشود به طور قابل توجهي كاهش مي‌يابد...» منظور این است که مقادیر باکتری که لازم است که عفونت در روده رخ دهد (بر خلاف دیگر عامل شایع اسهال «شیگِلا» )بسیار زیاد است.یعنی آلودگی ماده خورده شده باید بالا باشد.اما اگر فرد ترشح اسید معده اش مختل باشد،ضد اسید مصرف کند و یا غذا اسید معده را خنثی کند، حتی با مقادیر کم هم امکان عفونت روده ای وجود دارد.
.دوم اینکه میکروسکوپ «زمینه تاریک» مطلب جالبی ست.این میکروسکوپ ها را (والا دروغ چرا ازین میقروسکوپ ها در دانشگاه ما پیدا نمی شَه! اما عکس ها شا تو کتاب هامان دیدیدم بابام جان) با همان تکنیک های میکروسکوپ های نوری معمول کار می کنند.اما از یک «متراکم کنندهء نور»(کندانسور) خاص بهره می برند که هم اشعه مستقیم نور را مانع می شود و هم نور را بروی یک آینه که کنار متراکم کننده نصب است، منعکس می کند(یعنی نوری می سازد که فقط به شکل اُریب به زمینه ما می تابد).کل نکته در همین جا نهفته است: نور مایل قابلیت این را دارد که توسط لبه های میکرو ارگانیسم مثل یک شی نوری ساده در اپتیک، نور را دوباره جهت دهد. به این شکل نور اش به عدسی چشمی می رسد و ما می توانیم آن را رویت کنیم.(میکروبیولوژی پزشکی جاوتز ،صفحه 7-9 ،چا بیست و دوم) برای همین است که در تصاویر بدست آمده از ارگانیسم ،فقط شکل ظاهری اش پیداست.گفتم شاید جالب باشد بدانید چرا به آن می گویند
Dark Field
سوم اینکه «ناقل» در وبا بسیار نادر است(برخلاف دیگر بیماری گوارشی حصبه)،برای همین بحث بر سر اینکه ناقل کم یاب وبا باید درمان بشود یا نه در میان متخصصین عفونی وجود دارد.اگر بخواهم برای تان خلاصه بگویم،می گویند تنها در مناطق غیر اندمیک ناقل وبا را درمان و پی گیری کنید.
(بحث حسابی تخصصی شد،منم که احساس گرفتنم ، رفتم بالای منبر.ببخشید این جا را با گراند راند عفونی قاطی کردم!)

اما یک مطلب آخر را هم بگویم و قول می دهم از این بحث های خسته کننده پزشکی دیگر تا مدت ها این جا نبینید:
تا جهل سال پیش ،وبا را به دو گروه از نظر آزمایشگاهی تقیسم می کردند(مبنای تقسیم پاسخ باکتری به یک آزمایش «سرولوژیک» بود).بر این مبنا باکتری با از نوع «او-1» بود که می توانست بیماری را ظاهر کندو همه گیر شود،یا از 137گونه دیگر که اصلاً خطر همه گیری ندارند.خود نوع«او-1» دارای دو جور گونه طبیعی(بیوتیپ) است.یعنی خواص کوچکی شان تفاوت دارد،که بر مبنای اینکه کدام یک باشد ،علائم بالینی همه گیری متفاوت خواهد بود.همه این صغری کبری ها را چیدم تا بگویم:
اینکه در ابلاغیه ای که در پست قبل آمد نوشته شده بود ال-تور و من هم از آن استفاده کرده در تیتر اهمیت فوق العاده دارد. بیوتیپ کلاسیک علائم اسهال غیر خونی و ضعف و بی حالی و تب دارد و خلاصه جوری عمل می کند که اطرافیان مریض متوجه وخامت حال وی می شوند.اما ال –تور(دلیل نام گذاری اش ،همه گیری اش در یک کمپ نظامی در اَل- طوردر صحرای سینا در مصر بوده است.) مهم ترین شکل تظاهر اش،بی علامت بودن مریض و یا کم علامت بودن است.خطر در همین جاست ، فرد با تصور این که علائم مربوط به یک مسمومیت غذایی ست از مراجعه خودداری می کند و هم خود را در معرض خطر قرار می دهد و هم شانس همه گیری را زیاد می کند.
اما از آن جا که در فقر شکوفایی انتظار می رود! ، در همه گیری جهانی (پاندمی) ششم وبا، گونه ای پیدا شد که اصلاً نه «او-1» بود ونه او هیچ کدام دیگر! ،این گونه که بسیار بدخیم تر از گونه های دیگر است،به سرعت همه گیری پیدا می کند و مرگ و میر بالایی حتی در میان جامعه مقاوم به «او-1»ایجاد می کند.این شکوفایی! در یکی از فقیر ترین نقاط دنیا یعنی «بنگال» هند اتفاق افتاد که بهداشت در پایین ترین سطح ممکن است.خوشبختانه این گونه هنوز به ایران نرسیده است.
باز هم بگویم اگر مطلبی مانده به خاطر سلامتی خودتان پرسش کنید.نهایت این است که من نتوانم پاسخ دهم و از دیگران کمک می گیریم

Post a Comment